U zocht op:
  • Recepten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken
  • Producten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken

Ovenschotel met spinazie, olijven en Portugese worst

20 min bereidingstijd
10 min in de oven

Wat heb ik nodig:

personen
  • 1 verpakking Aviko Aardappelpuree Spinazie (750 g)
  • 2 (Portugese) rookworsten
  • 2 rode paprika’s
  • 2 uien
  • 2 tenen knoflook
  • 150 g zwarte olijven zonder pit
  • 2 el olijfolie
  • 3 takjes platte peterselie
  • Ovenschaal (18 x 24 cm)

Bereiding:

  • Leg de rookworsten in ruim water en breng aan de kook. Laat 15 minuten zachtjes koken.
  • Snijd de paprika in blokjes. Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Hak de olijven grof.
  • Verwarm de oven voor tot 180 ºC. Verwarm de spinaziepuree volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Verhit in een koekenpan de olijfolie. Bak de ui met de knoflook en de paprika 4 minuten. Schep de olijven erdoor en bak nog 3 minuten.
  • Schep de helft van de puree in de ovenschaal. Verdeel er het paprikamengsel over. Dek af met de rest van de puree.
  • Snijd de rookworsten eventueel in, dan bakken ze als een waaier open, en leg ze op de puree.
  • Bak de spinazieschotel 10 minuten in de voorverwarmde oven. Hak de peterselie grof en strooi over de ovenschotel.
  • Tip: Bak met de paprika 100 gram gerookte spekreepjes of blokjes chorizo mee.

Benodigd product

Voedingswaarden per persoon

  • 690 kcal
  • 51 g vet waarvan 19 g verzadigd
  • 31 g koolhydraten
  • 24 g eiwit
  • 6 g vezels
  • 4,5 g zout

Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen