Ovenschotel met spinazie, olijven en Portugese worst
20 min bereidingstijd
10 min in de oven
Wat heb ik nodig:
personen
Bereiding:
- Leg de rookworsten in ruim water en breng aan de kook. Laat 15 minuten zachtjes koken.
- Snijd de paprika in blokjes. Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Hak de olijven grof.
- Verwarm de oven voor tot 180 ºC. Verwarm de spinaziepuree volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Verhit in een koekenpan de olijfolie. Bak de ui met de knoflook en de paprika 4 minuten. Schep de olijven erdoor en bak nog 3 minuten.
- Schep de helft van de puree in de ovenschaal. Verdeel er het paprikamengsel over. Dek af met de rest van de puree.
- Snijd de rookworsten eventueel in, dan bakken ze als een waaier open, en leg ze op de puree.
- Bak de spinazieschotel 10 minuten in de voorverwarmde oven. Hak de peterselie grof en strooi over de ovenschotel.
- Tip: Bak met de paprika 100 gram gerookte spekreepjes of blokjes chorizo mee.
Benodigd product
Voedingswaarden per persoon
- 690 kcal
- 51 g vet waarvan 19 g verzadigd
- 31 g koolhydraten
- 24 g eiwit
- 6 g vezels
- 4,5 g zout
Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen